Přesměrování e-mailů z Office 365 na fakultní adresu

Kromě oficiální e-mail adresy jmeno.prijmeni@lfp.cuni.cz má každý zaměstnanec a student LFP také automaticky přiřazen univerzitní e-mail ve tvaru OsobníČíslo@o365.cuni.cz. Tento e-mail slouží pro M365 cloudové služby, tedy jsou na něj zasílána např. upozornění z MS Teams. Pro zaměstnance a studenty je proto nezbytné sledovat i tuto e-mailovou schránku. Abyste se nemuseli do této schránky pravidelně přihlašovat, je nejjednodušším řešením přesměrování všech příchozích e-mailů z adresy v Office 365 na běžně využívanou e-mailovou adresu – tj. fakultní (jmeno.prijmeni@lfp.cuni.cz). 

NÁVOD NA PŘESMĚROVÁNÍ

  • Automaticky budete přesměrováni do e-mailu, který máte ve službě Office 365
  • V pravém horním rohu zvolte ikonu ozubeného kolečka (Nastavení)

  • V nově otevřeném okně v záložce Přeposílání aktivujte možnost Povolit přeposílání. Vyplňte váš e-mail (ideálně pracovní), na který se Vám bude veškerá pošta posílat. Zároveň nezapomeňte zaškrtnout možnost Ukládat kopie přeposlaných zpráv. Nastavení musíte potvrdit tlačítkem ULOŽIT!

 

Nyní můžete vyzkoušet správnost nastavení odesláním libovolného e-mailu na adresu OsobníČíslo@o365.cuni.cz. Pokud vám e-mail dorazí do vaší fakultní schránky, máte nastavení správně.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *